pasta carbonaraDen som vill göra en riktigt klassisk Pasta Carbonara ska servera den med råa äggulor. Det är inte helt vanligt i Sverige men tillhör rättens ursprungliga form. Många brukar då blanda ihop pastan med såsen och lägga den råa äggulan på toppen. Det är även något som Linas Matkasse tipsar om när de har receptet ”Krämig Carbonare med oreganotopping”

Här kommer receptet även om vi lagt till lite kommentarer. Ingredienserna är däremot exakt vad de anger på hemsidan.

Börja med att koka spagettin enligt de instruktioner som står på förpackning. (Läs instruktionerna! Allt för många kokar lika länge oavsett pasta…)

Hacka en gul lök fint och tärna sedan rökt bog (400gr) samt ett paket bacon. Ta bogen och baconet och fräs detta tillsammans i en lite större stekpanna. Använd helst olja vid stekningen. Stek ca 3-4 minuter.

Pressa därefter ner 2 (eller efter smak) vitlöksklyftor och pudra med vetemjöl (1msk) över allt.

Rör därefter ner mjölk (2,5 dl) samt creme fraiche (1dl). Låt det småputtra i 3-4 minuter. Smaka av efter denna tid med salt och peppar.

Själva rätten är nu klar – men det saknas grönsaker på tallriken. Linas Matkasse har alltid grönsaker som tillägg så vi tar med detta också.

Ta en röd paprika och en halv gurka. Skär dessa i mindre bitar. Skala 150gram morötter och strimla dem mycket tunt så det blir långa smala bitar.

Alla grönsaker kan läggas på ett fat varefter man ringlar olivolja över det.

När rätten ska serveras – ta blad från färsk oregano och strö över såsen innan den hälls på pastan.

Kul fakta:

Pasta Carbonara är en italiensk rätt som fick genomslagskraft efter andra världskriget. Det var amerikanska trupper och dess matkultur som mötte det italienska köket. Bacon och ägg mötte pastans förlovade land. Italienarna mixade kökstraditionerna och Carbonaran var född.

Erbjudande:Utbud:
coop matkasseMatkassar och mat direkt till dörrenSe matkassar
klaramaten logaMatkasse med möjlighet att köpa varor onlineSe matkassar
mat.sePrisbelönt ekologisk matkasse
* Med välkomstrabatt
Se matkassar
mat.seMatbutik med utkörningSe matkassar
klaramaten loga* Växtbaserade rätter
* Veganskt
* 10 min att tillaga
Se matkassar

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.