Simple Feast matkasse passar för den som vill äta mindre kött och mer grönt. De erbjuder såväl veganska som vegetariska veckokassar – alltid 100 procent ekologiska.

En veckokasse innehåller mat för tre kvällar i veckan, där varje rätt inte tar mer än tio minuter att laga. Förutom att Simple Feast Matkasse är vegetarisk och/eller vegansk, är de korta tillagningstiderna något som gör att de sticker ut från mängden.

Beställ din kasse här

Så funkar det

Det är tydligt att Simple Feast har satsat på enkelhet. I korthet kan processen beskrivas i tre steg:

Du väljer matkasse. Som nämnt i inledningen kan du välja mellan en vegetarisk matkasse och en vegansk (Green Feast och Vegan Feast). Den förstnämnda innehåller inget kött, medan den sistnämnda varken innehåller kött, ägg, mjölk eller andra mejeriprodukter. De båda kassarna har gemensamt att samtliga ingredienser är ekologiska. Du får mat för tre kvällar i veckan, med recept som inte tar mer än tio minuter att tillaga.

  1. Du får din leverans till dörren. Simple Feast levererar din mat hem till dörren. Skulle du inte vara hemma vid leveranstillfället blir du kontaktad för att rådgöra om en lösning.
  2. Värm upp det som behövs. Något som skiljer Simple Feast från många andra matkassar är de korta tillagningstiderna. Deras kockar har förberett det mesta, så det enda du behöver göra är att värma upp det som ska värmas. Hos en del andra matkassar får man enbart ingredienserna och recepten så att man får tillaga det mesta själv, vilket kan leda till ganska långa tillagningstider. Med Simple Feast går det riktigt snabbt.

En fördel är flexibiliteten som erbjuds i abonnemanget. Du binder dig inte till något, och kan enkelt skippa en leverans när lusten faller på. Det görs enkelt i deras app.

Miljöarbete

Simple Feast har en tydlig miljöprofil. De vill helt enkelt få fler människor att äta mindre kött. På deras hemsida har de skrivit att det är de mest effektiva vi människor kan göra för att förhindra klimatförändringar. De skriver också att de vill att alla ska kunna se sina barn i ögonen i framtiden, och säga att de har gjort vad de kunnat för att rädda planeten.

Deras miljötänk märks tydligt i matkassarnas innehåll. Förutom att de är vegetariska eller veganska, är ingredienserna ekologiska. För den som vill äta mer grönt, och som vill minska sin påverkan på klimatet, kan Simple Feast mycket väl vara ett bra val. På deras hemsida finns en blogg med flertalet inlägg om hur växtbaserad kost påverkar kroppen.

Miljöarbetet tar sig också konkret form genom deras förpackningar. Samtliga måltider levereras i pappkartonger som är godkända av FSC. Kylelementen är fyllda med fruset kranvatten som kan drickas efter upptining. I veckokassarna används även ett plastliknande material, som är gjort på PLA. PLA tillverkas på fibrer från produktion av bland annat potatis och majs. Materialet är nedbrytbart, och skall sorteras med annat restavfall (och inte med andra sorters plast).

Beställ din kasse här

Appen

I appen, som i skrivande stund (september 2018) inte verkar finnas på svenska (åtminstone inte för iOS), går det att söka recept och kockar. Det går också att få matlagningsinspiration, bland annat genom att titta på vad de olika kockarna lagar för mat. Här ska det också gå att hantera sitt abonnemang, att till exempel ställa in enstaka leveranser eller avsluta leveranserna helt och hållet.

Leveranstider

Med Simple Feast går det inte att välja leveransdag. De har ett avtal med en distributör om att leverera på tisdagar, och det är endast den dagen som leverans kan ske. Dock går det att välja vecka, genom att helt enkelt skjuta upp en leverans. Leveransen sker mellan 07:00 och 17:00, beroende på kasse och område.

Det finns fyra olika abonnemangsformer för Veckokassen (både Green Feast och Vegan Feast); att de levereras en gång i veckan, varannan vecka, var tredje vecka eller var fjärde vecka.

Uppsägning

Som nämnt lite högre upp i texten kan man enkelt avsluta abonnemanget genom appen Simple Feast – Min Mat. Man binder aldrig upp sig på något och man kan, om man så vill, hoppa över en leverans, skjuta upp den eller bara pausa leveranserna. För att uppsägningen ska gälla med omedelbar verkan behöver man avbryta abonnemanget senast klockan 08:00 på söndagen före nästa leverans på tisdagen.

Du kan också säga upp abonnemanget genom att kontakta kundservice@simplefeast.com.

Tillagningen

Tillagningen är snabb och enkel, eftersom det mesta redan är förberett av företagets kockar. Det som kan behöva göras är att värma upp det som ska värmas och att till exempel ringla dressing över en sallad. Tänk på att måltiderna är gjorda för att ätas samma vecka som leveransen, och att de skall förvaras i max fem grader.

Beställ din kasse här

För vem passar Simple Feast?

Simple Feast passar dig troligen bra om du…

  • Vill äta mer grönt, är vegetarian eller vegan.
  • Vill ha flexibilitet i abonnemanget (inga bindningstider). Dock går det inte att välja vilken dag i veckan som maten skall levereras.
  • Vill minska din påverkan på klimatet.
  • Om du vill spara tid och inte laga så mycket själv. Rätterna tar inte mer än 10 minuter att göra redo för servering.
Erbjudande:Utbud:
coop matkasseMatkassar och mat direkt till dörrenSe matkassar
klaramaten logaMatkasse med möjlighet att köpa varor onlineSe matkassar
mat.sePrisbelönt ekologisk matkasse
* Med välkomstrabatt
Se matkassar
mat.seMatbutik med utkörningSe matkassar
klaramaten loga* Växtbaserade rätter
* Veganskt
* 10 min att tillaga
Se matkassar