Bara på några få år har marknaden för matkassar nästan exploderat. Många erbjuder leverans över stora delar av Sverige medan andra enbart levererar inom mindre områden. Det finns exempelvis matkassar som enbart levereras i centrala Stockholm. Beroende på var man bor finns alltså ett olika stort utbud av matkassar att välja på.

Vilken matkasse som är billigast beror därmed till viss del på var du bor. Ser man uteslutande på priset, och inte tar hänsyn till innehåll eller leveransområde så vinner City Gross. Deras ”Klassisk Matkasse” kostar 549kr om man hämtar den i butik och är billigast om man beställer 5 middagar för 4 personer. Det innebär alltså 20 portioner för ett snittpris på 27,45kr per portion.

Detta pris kan ställas mot Linas Matkasse som var en av de första aktörerna på den svenska marknaden. Deras billigaste kasse har ett portionspris på 38kr.

Men jämförelsen av billiga matkassar kan lätt bli lite skev. I exemplet ovan krävs det att man åker till City Gross för att hämta kassen. Väljer man utkörning tillkommer det 50kr. Men även då är portionspriset riktigt konkurrenskraftigt. Det blir då ca 30kr per portion. Med Linas ingår alltid leverans.

Det man även måste lägga in i beräkningen är vad man bör ha hemma för att kunna tillaga maten. Det finns ett fåtal matkassar som är helt kompletta. Det betyder att det följer med kryddor, basvaror (ex. ris, potatis osv) samt allt annat. En komplett kasse alltså.

Men det vanligaste är att man själv får köpa hem vissa varor. Är det bara kryddor som behöver köpas in blir kostnaden inte speciellt mycket större. Är det däremot basvaror drar det snabbt iväg.

Att vissa kassar kostar mer beror även på att man valt ett större ekologiskt inslag. Kan det vara värt någon extra krona för att värna om miljön?

Så vilken kasse är billigast? City Gross Klassiska Matkasse. Då City Gross även har en av Sveriges bästa täckning blir det också den billigaste kassen ”för flest”.

Erbjudande:Utbud:
coop matkasseMatkassar och mat direkt till dörrenSe matkassar
klaramaten logaMatkasse med möjlighet att köpa varor onlineSe matkassar
mat.sePrisbelönt ekologisk matkasse
* Med välkomstrabatt
Se matkassar
mat.seMatbutik med utkörningSe matkassar
klaramaten loga* Växtbaserade rätter
* Veganskt
* 10 min att tillaga
Se matkassar

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.